Николай Антонов

Регистриран
2 Oct 2022
1
0
1
Здравейте! Напоследък се събуждам с чувството, че предишната вечер съм изпушил кутия цигари. Всеки, който е пушил или е бил в задимено заведение, ще разбере какво имам предвид. Не пуша и избягвам местата за пушачи, така че не е това причината. Някой друг изпитва ли това чувство сутрин? Това ме подлудява.
Имам лоши алергии и точно вчера бях на алерголог и започвам ваксини за алергия следващата седмица. При необходимост съм на Singulair & Ventolin HFA. Възможно ли е обаче тези симптоми да са на астма? Моля ви, ако някой се е сблъсквъл да сподели! Благодаря

mborisova

Регистриран
2 Oct 2022
1
0
1
Звучи като астма и предполагам, че това е вашата диагноза, тъй като ви дадоха две лекарства за астма. Астмата непосредствено преди заспиване или при събуждане е обичайна за мен. Усещания през поленовия сезон. Мога да ви кажа само личен опит - астмата е много индивидуална, както и нашите алергии .
Приемате ли пълната доза singulair всеки ден, без да пропускате нито една? Вероятно ще отнеме няколко седмици, за да подейства напълно. Според мен това означава две седмици, ако астмата ви не е напълно овладяна (< 3 впръсквания Ventolin на седмица), преминете към ICS. Този, който работи най-добре за мен, е Qvar - добрият стар беклометезон, оригиналното дългодействащо лекарство за астма. След като се контролирате, постепенно намалявате дозата до необходимата минимална. Можете да останете на него през целия сезон на алергиите, ако е необходимо. Singulair никога не е правил нищо за мен, но мисля, че започват с него, защото се смята за лек. Дано съм била полезна

Ivanina Andreeva

Администратор
15 Sep 2022
36
8
8
Здравейте, @Николай Антонов :) Имаме подробна статия по темата. Прочетете тук и се консултирайте задължително с пулмолог-