Borislava7

Регистриран
30 Dec 2022
1
0
1
Здравейте! Аз имам киста на десния бъбрек и камъчета. И двете неща не ми пречат, но от няколко години креатинина (и уреята) ми се повишават прогресивно. В момента стойността му е 129, бях в болница и имам диагноза хронична бъбречна недостатъчност 3Б степен. Това ме притесни много и затова съм тук. Иначе от дълги години съм хипертоничка и имам куп сериозни хронични и автоимунни заболявания. Надявам се да си бъдем полезни взаимно

Bobi1387

Регистриран
30 Dec 2022
1
0
1
Здравейте Борислава,със сигурност и кистата и камъчетата пречат по някакъв начин на функцията на бъбрека,но според мен засега променете начинът си на хранене.Аз от скоро съм с един бъбрек и поддържам много добро ниво на креатинин и GFR ,чрез избягване на продукти със висок калий и протеини,содиум.Никакъв алкохол,медикаменти до минимум ако може никакви,Нурофен и всякакви Анти възспалителни са противопоказни.Избягвайте млечните продукти(аз ги замествам)сол,всякакви преработени месни продукти,като салами,шунка и др,консервирани храни,доматът,авокадо ,спанак,банан и още доста неща.Повече вода и гледайте да не се отчайвате. Горе главата,всичко е постижимо ,радвайте се на малките неща и бъдете позитивна.Всичко най-хубаво.А за контрастните изследвания е така да,веществото,което вливат сваля функцията на бъбрека,но с правилният начин на живот пак го качваш.На мен ми правят този Контрастен томограф мисля е в Бг на всеки 6 месеца ,но аз пак съм ок,успявам да се грижа за бъбрека си засега.Аз съм изключително позитивен човек и вярвам,че с малко усилия всичко се постига.

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
не знам дали се храниш така, но трябва да спреш всякакъв вид животинска храна и да минеш на растителна, НЕ термично обработена храна...