Драгомира Спасова

Регистриран
30 Dec 2022
1
0
1
Детето ми е болно от скарлатина и изписаха Аугментин за лечение.Ще помогне ли според вас само приема на антибиотик или трябва и нещо друго да се приема.Какви изследвания се правят и през колко време?Детето развива ли имунитет след излекуване и възможно ли е да се заразим и ние с таткото?

Ivanina Andreeva

Администратор
15 Sep 2022
36
8
8
Здравейте, @Драгомира Спасова! Тази статия съдържа информация, която би помогнала.

Lili1

Регистриран
30 Dec 2022
1
0
1
За имунитета - Скарлатината се причинява от Стрептокок от група А, но не от един, а от 5-6, така че, ако се уцели този, дето сте карали с мъжа ти като деца, имате имунитет, ако не - има вероятност да се заразите.

И не се шашкай, ако гърления секрет е положителен след лечението, тази бактерия се открива редовно при напълно здрави хора, така че по-скоро кръвната картина е от значение.

Cveti

Регистриран
30 Dec 2022
1
0
1
Скарлатината се лекува обикновено с пеницилинов антибиотик, който се приема в продължение на 10 дни.
Няколко дни след спирането на антибиотика се пуска гърлен секрет. Имунитет не се развива - дъщеря ми я кара вече два пъти. Първият път се заразих и аз, вторият път баща й, но при възрастните не протича като шарка с обрив, а като гнойна ангина. Вторият път при дъщеря ми протече доста нетипично. Само по малиновия език разбрахме, че я кара пак и като пуснахме гърления секрет се доказа.

veneta.ivanova

Регистриран
2 Feb 2024
3
0
1
Извинявам се за глупавия въпрос, но това ли беше шарката която може да се повтори или потрети...?

didier93

Регистриран
19 Mar 2024
7
0
1
Bonjour Monsieur/Madame

Je suis un expert financier individuel qui peut vous accorder un prêt rapide allant de 2 000 € à 7 000 000,00 € à 2% d'intérêt avec des conditions qui vous faciliteront la vie.
Alors, si vous en avez besoin, n'hésitez pas à nous contacter à l'adresse suivante.
Courriel : [email protected]
Courriel : [email protected]
Téléphone WhatsApp : +33644681046