vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Здравейте! Чували сте това: "Храната е вашето лекарство". Смятам да ви запозная със тази тема и хората които дръзнат да ме следват, могат да се лишат от болести во веки веков. Бъдете здрави и очаквайте публикациите ми.

Last edited by a moderator:

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Да започнем с бестселъра, който сътворих. Тази книга е компилация от няколко книги с подбрана информация, която ще промени живота ви към по-добро здраве. Въпросите си, ако имате такива, можете да ги задавате тук.

"Ендоекология на здравето"​

“Всяка стъпка, която правим, произвежда нещо в този свят”
Човекът е частица от природата и когато нейните закони се нарушават, това води до болести.
Човекът, следвайки пътя на най-малкото съпротивление, изкуствено си създава лоши навици,
нарушава всички физиологични процеси, протичащи в организма. Теорията за “помийна яма”
(подкиселяването на организма), обяснява по най-добрия начин причината за болестите, чието
естество нямат значение. Как да бъдем здрави. Това е обяснено в тази книга.
В книгата ще разгледаме Система за подобряване на здравето на професор И. П. Неумывакин,
информацията за нашите приятели – микробите на Олга Лебедева к. м. н. , гастроентеролог, с която и
ще започнем тази книга, защото за да разберем процесите, които ни правят здрави или ни разболяват,
трябва по-отблизо да се запознаем с нашата микрофлора, без която съществуването на човечеството е просто невъзможно. Колкото повече се потапяте във тази информация, ще разберете, че вашето
здраве зависи САМО и ЕДИНСТВЕНО от ВАС. Обещавам, че ще бъде интересно! Кой е Неумивакин? Иван Павлович Неумивакин (7 юли 1928 г., Киргизска АССР, СССР – 22 април 2018 г., Русия) е съветски и руски лекар, който се занимава с космическа и алтернативна медицина. Доктор по медицина (1983 г.), заслужил изобретател на РСФСР (1979 г.), носител на Държавната награда на Латвийската ССР (1982 г.). Автор на много научни трудове и популярни книги за лечението и възстановяването на човешкото здраве, той същевременно е последовател на различни ненаучни идеи, привърженик на т.нар. езотерично псевдонаучно направление, наречено ениология (биоенергоинформатика).

свали тук Ендоекология на здравето.pdf

PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
Да започнем с бестселъра, който сътворих. Тази книга е компилация от няколко книги с подбрана информация, която ще промени живота ви към по-добро здраве. Въпросите си, ако имате такива, можете да ги задавате тук.

"Ендоекология на здравето"​

“Всяка стъпка, която правим, произвежда нещо в този свят”
Човекът е частица от природата и когато нейните закони се нарушават, това води до болести.
Човекът, следвайки пътя на най-малкото съпротивление, изкуствено си създава лоши навици,
нарушава всички физиологични процеси, протичащи в организма. Теорията за “помийна яма”
(подкиселяването на организма), обяснява по най-добрия начин причината за болестите, чието
естество нямат значение. Как да бъдем здрави. Това е обяснено в тази книга.
В книгата ще разгледаме Система за подобряване на здравето на професор И. П. Неумывакин,
информацията за нашите приятели – микробите на Олга Лебедева к. м. н. , гастроентеролог, с която и
ще започнем тази книга, защото за да разберем процесите, които ни правят здрави или ни разболяват,
трябва по-отблизо да се запознаем с нашата микрофлора, без която съществуването на човечеството е просто невъзможно. Колкото повече се потапяте във тази информация, ще разберете, че вашето
здраве зависи САМО и ЕДИНСТВЕНО от ВАС. Обещавам, че ще бъде интересно! Кой е Неумивакин? Иван Павлович Неумивакин (7 юли 1928 г., Киргизска АССР, СССР – 22 април 2018 г., Русия) е съветски и руски лекар, който се занимава с космическа и алтернативна медицина. Доктор по медицина (1983 г.), заслужил изобретател на РСФСР (1979 г.), носител на Държавната награда на Латвийската ССР (1982 г.). Автор на много научни трудове и популярни книги за лечението и възстановяването на човешкото здраве, той същевременно е последовател на различни ненаучни идеи, привърженик на т.нар. езотерично псевдонаучно направление, наречено ениология (биоенергоинформатика).

свали тук Ендоекология на здравето.pdf
Привет!
Минах по диагонал ПДФ-а и видях няколко неща, които мен ме вълнуват доста, като например как стреса, нервите и емоциите влияят на здравето. Много бързо ще изчета документа, който си приложил и ще изкажа мнение.
А би ли се предстаил - ти си лекар, любител или.. ?

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Здравей! Казвам се Васил Стоянов. Активено трениращ, по възможност, любител, изследовател, практикуващ, търся причините, пречупвам през себе си...общо взето, нормален човек, който е осъзнал живота и мирозданието и се препозна, като Човек. Превеждам за удоволствие и споделям информация. Не натрапвам нищо. Не съм лекар. Занимавам се със спорт много отдавна, обръщам си внимание доста и от там вече имам доста практика, т.к. чета много и много от информацията съм я приложил върху себе си, включително и тая, която сега ще прочетете.
После ще пусна още някой материал, ще бъде интересно, т.к. ако прочетете всичко, ще се трансформирате, защото ще осъзнаете, че Човек е същество, което на практика е много много защитено и трудно може да се повреди, ..... и т.н.
п.с. на 49 г съм :D

PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
Здравей! Казвам се Васил Стоянов. Активено трениращ, по възможност, любител, изследовател, практикуващ, търся причините, пречупвам през себе си...общо взето, нормален човек, който е осъзнал живота и мирозданието и се препозна, като Човек. Превеждам за удоволствие и споделям информация. Не натрапвам нищо. Не съм лекар. Занимавам се със спорт много отдавна, обръщам си внимание доста и от там вече имам доста практика, т.к. чета много и много от информацията съм я приложил върху себе си, включително и тая, която сега ще прочетете.
После ще пусна още някой материал, ще бъде интересно, т.к. ако прочетете всичко, ще се трансформирате, защото ще осъзнаете, че Човек е същество, което на практика е много много защитено и трудно може да се повреди, ..... и т.н.
С колегите създадохме Здравния форум точно с такава цел - да си помагаме. Много ти благодаря, че ще споделяш своя опит. Навън му викат “case study” или на български преведо “личен опит”.
Последните няколко години натрупвам много стрес върху себе си и забелязах как тялото ми започна да реагира на него. Възможно е и да е от напредването на години, въпреки че съм доста млад (31г). Градим форума с цел да помага на хората, но е бонус, че ще мога да си отговоря и аз на някои въпроси.
Обезателно ще върна обратна връзка като мина през файла.

• Like
Reactions: vstov

PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
@vstov
Изчетох с интерес приложения пдф. Частите, които са ми по-малко интересни - по диагонал ги минах, за да се запозная със съдържанието, но частта с начина на хранене я изчетох подробно и внимателно.
Първо глобално за материала имам следните неща, които искам да ти кажа:
- материала е добър и дава обща информация по адски много теми. Въпрос на желание в човека е да започне да се интересува подробно от всяко нещо и да направи по дълбоко проучване.
- мисля, че материала би било по-добре, ако е разделен на части, защото са обхванати доста теми и те са разнообразни.
- липсваха ми източниците на информация. Аз съм фен на научно базираните теории, а не на "този каза, онзи каза".
- бих се радвал, ако проявиш желание да споделяш твой труд в секция Ресурси

Сега, по отношение на частта с храненето да споделя мнение - аз бях 93-94кг преди около година и нещо, като това не бяха 94кг мускули, а си бях един дебеланко. Съответно започнах много бързо да усещам проблемите и не говоря за това, че визуално бях в трагична форма. Буквално не можех да се наведа и да си вържа обувките, измярях се бързо, бях ленив, нямах енергия, хърках. Качването на килограмите се дължеше на първо място на безразборното тъпкане и непознаването точно на съставките на храните - протеин,въглехидрат и мазнина. На второ място на забързания начин на живот и яденето без мисъл "на крак".
Докарах се до положение, в което изобщо не се чувствах добре и не изглеждах добре. Много внимателно следя хората около мен и виждах, че всички подложени на стрес, които се хранят зле и не полагат грижи за себе си, идва момент, в който се разболяват - кръвно, сърце, ... каквото се сетиш. И общото беше, че всички ми казваха - ние бяхме като теб слаби, после напълняхме, стрес и ето го резултата - хапчета.
Притесних се, седнах и започнах да чета. В интернет има наистина всичко, макар и не синтезирано на едно място. Научих се как да се храня, започнах да спортувам редовно и постоянно във времето и сега съм под 70кг, чувствам се супер и не изпитвам нищо от това което беше преди.

Има адски лесни начини чрез които можем да поддържаме телата си, а по този начин ще свалим (според мен) В ПЪТИ шансовете да се сблъскаме с всякакви болести.
Респект - на 49г, спортуваш, интересуваш се от здравословен наичн на живот - това трябва да прави всеки и то не на 49, а от млад, защото на 20 не мислиш какво причиняват 500гр водка на тялото... А забравих и алкохола... но и за него може много да се говори.

Може да споделиш някоя твоя лична история.

• Like
Reactions: vstov

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
имам доста истории и свидетелства, разбира се...ето едно: цял живот, от как се помня, ме е боляла главата и то доста силно и продължително. четири дни от седем, бях с главоболие и чак на 33 г разбрах, че е от кръвното 140/90 ми е било нормалното тогава....та, не пих от предписаните ми хапчета от личният лекар, а промених храненето си и почнах пак да тренирам..... казано кратко - храната и хранителният режим, са в основата на здравето ни.

Ето още една книга, преведена след горната, като последователност Арнолд Ерет и Съвременен поглед за храненето.pdf
Арнолд Ерет
Лечебната система на безслузеста диета

Ще пиша малко, но често, за да не омръзвам :D Има доста неща, които мога да споделя и ще го направя.
Има обаче нещо, което хората бъркат, като започват да навлизат в темата и тръгват по грешен път. Лекарите казват, че трябва да отслабнете, че сте болни, защото сте с наднормено тегло и ако го нормализирате, тогава ще се оправите. И тук започва грешката на 99% от хората. Стремят се да отслабнат на всяка цена, защото свалянето на килограми ще донесе здраве. Това е капан за хората, които се хвърлят да отслабват със все сили и тук здравето им вместо да се подобри, се влошава, за което свидетелстват кръвните им резултати от лабораториите....
Не ОТСЛАБВАНЕТО трябва да е цел, а ЗДРАВОСЛОВНИЯТ начин на живот, който ще ви вкара в нормално и здраво състояние!
Бъдете здрави!

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
1664801686476.png

"Крахът на хигиената"​

Човешкото тяло е огромна зоологическа градина с разнообразие от видове, което може да се сравни с това на амазонската гора. Представете си следното: на всяка човешка клетка в тялото ни се падат десет “съмишленици”, т.е. микроорганизми. И всички те играят роля в концерта на нашето здраве.
Никой не оспорва, че хигиената е едно от най-важните постижения на цивилизацията. Но войната с микробите изглежда се е превърнала в самоцел и ситуацията вече е излязла извън контрол. Повярвали сме в дезинфекцията, въоръжени сме с антибиотици и ваксини и унищожаваме вируси и бактерии, без да забелязваме, че си нанасяме непоправими вреди. Ще успее ли човекът на XXI век да спре фармацефтичната война, водена от некоректни лекари, и да опази естествената си имунна система?
Берт Ехгартнер е австрийски научен журналист на свободна практика и носител на наградата за най-добра журналистика на Германската фондация за околна среда (DUH). Професионалните му интереси неизменно включват здравни въпроси и съвременната медицина – както официалната, така и алтернативната.

От преводача: в книгата се разглежда важността на нашият микробиом, от медицинска гледна точка. Предоставят се факти, проучвания, мнения. Ако в края на книгата споделяте важността на нашия микробен свят, тогава ще трябва да навлезете по-навътре в темата и аз ще ви предоставя тази информация – как да си отгледаме този чудесен свят, този „зоопарк“ на съмишленици и да бъдем със силен имунитет.

Още една книга, която си струва да се прочете... Крахът на хигиената.pdf

PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
View attachment 264

"Крахът на хигиената"​

Човешкото тяло е огромна зоологическа градина с разнообразие от видове, което може да се сравни с това на амазонската гора. Представете си следното: на всяка човешка клетка в тялото ни се падат десет “съмишленици”, т.е. микроорганизми. И всички те играят роля в концерта на нашето здраве.
Никой не оспорва, че хигиената е едно от най-важните постижения на цивилизацията. Но войната с микробите изглежда се е превърнала в самоцел и ситуацията вече е излязла извън контрол. Повярвали сме в дезинфекцията, въоръжени сме с антибиотици и ваксини и унищожаваме вируси и бактерии, без да забелязваме, че си нанасяме непоправими вреди. Ще успее ли човекът на XXI век да спре фармацефтичната война, водена от некоректни лекари, и да опази естествената си имунна система?
Берт Ехгартнер е австрийски научен журналист на свободна практика и носител на наградата за най-добра журналистика на Германската фондация за околна среда (DUH). Професионалните му интереси неизменно включват здравни въпроси и съвременната медицина – както официалната, така и алтернативната.

От преводача: в книгата се разглежда важността на нашият микробиом, от медицинска гледна точка. Предоставят се факти, проучвания, мнения. Ако в края на книгата споделяте важността на нашия микробен свят, тогава ще трябва да навлезете по-навътре в темата и аз ще ви предоставя тази информация – как да си отгледаме този чудесен свят, този „зоопарк“ на съмишленици и да бъдем със силен имунитет.

Още една книга, която си струва да се прочете... Крахът на хигиената.pdf
Здрасти!
Малко време ми отне, но беше натоварено тези дни.. изчетох и този ПДФ.
Почвам да си мисля (ако позволиш) - дали да не вместим някъде тези обширни текстове в секция Ресурси.
Много са приятни за четени и полезни.

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Здравей! Направи каквото смяташ за добре. Тези книги са за хората и ще се радвам да ги прочетат. Имам още един бестселър, но е за събуждането от матрицата и не е за тази тема... :D

PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
Здравей! Направи каквото смяташ за добре. Тези книги са за хората и ще се радвам да ги прочетат. Имам още един бестселър, но е за събуждането от матрицата и не е за тази тема... :D
Коя от всичките матрици? 😀

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
"Човек или Гражданин" - това ще ви взриви мозъка. Може да я преместиш в подходящ раздел. тая книга има много хубаво продължение, какви сме и защо сме тук... как да живеем и да получаваме бонуси от живота си, да разкриваме тези не писани правила на живота и т.н.

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Здравейте! Скоро ще пусна поредната книга, за храненето и здравето на човека. Информацията в книгата е с оглед на биохимичните проциси в храносмилателният тракт. Няма къде другаде да прочетете тази информация.

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Сега вече с утвърждение мога да кажа, че алтернативната медицина е тази във болниците, а истинската - е почти забравена, но благодарение на интусиасти, излиза на яве все повече и повече. Още не съм довършил книгата....

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Днес беше кулминацията.
Описвам своя практически опит от употребата на хрян - пресен корен.
След като направих частичен превод от видеото на Марва Оганян , реших да пробвам нейната рецепта за изчистване на бронхите и белите дробове от гной, който има всеки човек. Подробности можете да прочетете в книгата ми.
След употребата на настърган хрян на гладно, по 2 чаени лъжички, би трябвало да почне да се втечнява и излиза тая мръсотия от бронхите и дробовете. Времето на употреба - 2 седмици.
Какво се случи?
След две седмици, примерно, защото не съм засичал време, почна да излиза тая мръсотия и аз три дни подред имах секретиране в носоглътката. Снощи вдигнах температура, също както казваше Марва Оганян , че ще стане и цяла нощ се борих с това нещо, температурата и главоболие. Сутринта всичко изчезна, все едно е нямало нищо, а остана само отпадналост. Но секрецията не е спряла, но намаля.
Чувствам се добре. Наблюденията продължават.
Бъдете здрави!

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Здравейте и Честита Нова Година 2023!
Бързам да съобщя, че намерих много хубава книга за превод, която ще ви връхлети, като товарен влак и ще разбие представите ви за нещата в живота.
"Диагноза рак - да се лекувам или да живея. Алтернативен поглед върху онкологията"
Да-да, ако искате да живеете, първо я прочетете и после я показвайте на лекуващият ви лекар.

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Здравейте, почти съм на края на четенето на книгата за рака. Шокира ме!
Междувременно публикувам лечебни протоколи за рак, които лекуват рак 4-та степен даже,... Доступные протоколы лечения рака - Форум общения больных людей. Неизлечимых болезней нет!
повече информация после...

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Здравейте приятели на здравословният начин на живот! Тази книга, надявам се, ще ви помогне за мирогледа ви! АРНО я преведе специално за всички хора, които търсят лек за болестта си - РАК!
Споделяйте я, коментирайте я, казвайте на приятелите си и на всички хора!
Тази книга я няма на пазара в България...

Last edited:

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Който търси - намира, така бих казал за себе си. Ако четете моите книги, тогава най-сладкото ще е новата книга, която е уникална. След много търсене и лутане, намерих липсващото парче. Очаквайте скоро! Първо ще пробвам върху себе си всичките здравословни рецепти, преди да публикувам. Храната е лекарство!
Бъдете здрави!

Last edited: